Toiminta


Cafe Life

Cafe Life on Rautavaaran helluntaiseurakunnan tiloissa (Savontie 4) noin joka toinen perjantai-ilta pidettävä nuorten vapaa-ajanviettotapahtuma. Se on ennakkoon valmisteltu kolmen tunnin ilmaistapahtuma, johon 13 vuotta täyttäneet nuoret voivat tulla viettämään vapaa-aikaa valvotusti ja turvallisesti. Iltaan voi saapua itselle sopivaan aikaan ja siinä viipyä haluamansa ajan kello 17 ja 20 välillä.

Iltojen sisältö voi vaihdella. Joka kerralla tarjolla on kuitenkin mahdollisuus pelata lautapelejä, nauttia maksutonta iltapalaa, viettää aikaa toisten kanssa, musisoida ja keskustella ohjaajien kanssa. Illan tarjoilu on joko valmiiksi esille laitettua tai nuoret itse voivat ohjatusti koota oman iltapalansa tarjolle asetetuista ruoka-aineista. Lisäksi iltaan voi sisältyä musiikkia, yhteisiä seurapelejä, mahdollisuus luovuuden käyttämiseen tai iltahartaus- tyyppinen hengellinen osuus. Nuori saa itse valita, mihin ohjelmaan haluaa osallistua.

Hyvällä sydämellä- maksukorttiavustus

Hyvällä sydämellä- niminen kaksivuotinen hanke on käynnistynyt. Henkilöiden, joilla on vaikeuksia selvitä elämisen
välttämättömyysmenoista, on mahdollista saada maksukortti. Sillä voi hankkia ruokaa ja hygieniatuotteita. Maksukorttien saajia ohjataan tarpeenmukaisesti ja laaja-alaisesti muiden elämää tukevien toimien piiriin. Neuvontaa saa muun muassa liittyen peliriippuvuuteen, toimeentulotuen hakemiseen ja eri järjestöjen ja seurakuntien tarjoamiin palveluihin. Hankkeen koordinaattori Juhani Ylivainio kertoo, että henkilökohtainen kohtaaminen maksukortin luovuttamisessa on keskeistä. Avun  vastaanottaminen tapahtuu anonyymisti sovittavana aikana, eikä sen vastaanottajista kerätä henkilörekisteritietoja. Rahoittaja kuitenkin toivoo, että maksunkortin vastaanottajat voisivat täyttää taustatietolomakkeen, jonka avulla avun kohdentuminen juuri oikeisiin kohderyhmiin voidaan varmistaa. Maksukorttia voi tiedustella
Juhanilta puhelinnumerosta 044 030 1154 arkisin kello 8-15.

Maksukortti on osaratkaisu akuuttiin taloudelliseen tilanteeseen. Se ei sulje pois muita sosiaalietuuksia. Toiminnalla halutaan lisätä yhteisöllisyyttä ja mielen hyvinvointia. Se on myös yksi tapa toteuttaa helluntaiseurakunnan strategiaa ”Haluamme jakaa elämää kanssasi ja kulkea rinnallasi”. Koska ensimmäiset maksukortit käyvät vain K-ketjun liikkeisiin, toivotaan, että avun piiriin hakeutuisivat aluksi henkilöt, ja lapsiperheet, joilla on mahdollisuus päästä asioimaan K- liikkeessä. Maksukorteilla on parin kuukauden voimassaoloaika. Myöhemmin jaettavia kortteja voi käyttää muidenkin ketjujen liikkeissä.

Alfa-kurssi

Alfa kurssi on mahdollista järjestää niille, jotka haluavat saada  kokonaiskäsityksen kristinuskon keskeisimmistä asioita. Ota yhteyttä seurakuntaan kurssin järjestämiseksi.

Tilaisuudet

Kaikki helluntaiseurakunnan tilaisuudet ovat yleisölle avoimia.  Jumalanpalveluksemme koostuvat musiikista, rukouksesta ja raamatun opetuksesta. Välillä tarjoamme kahvitkin. Viikkotilaisuudet torstaisin kello 18 ja sunnuntaisin kello 15.

Kesäleirit

Rautavaaran Nurmesniemellä on järjestetty seurakuntamme lasten- ja nuortenleirejä yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1957!

Kohtaamispaikka Kirpputori

Kirppari on suosittu ja siisti kauppapaikka kylän keskellä. Tervetuloa sopivan hintaisten tuotteiden pariin.
Myös hyvä valikoima edullisia adresseja ja kortteja. Tervetuloa myös vain levähtämään, kahvikupin ääreen ja juttelemaan. Kirpputori on avoinna ma, ke ja pe 10-15. Otamme myös vastaan hyväkuntoista, puhdasta ja sesongin mukaista tavaraa kirpputorin aukioloaikoina.

Myyjäiset

Silloin tällöin seurakunnan väki rakentaa myyjäiset vailla vertaa.

Lähimmäisen lauantai

Maittava kahden euron hintainen kotiruokalounas tarjotaan kello 12-13. Leipäjakelu tapahtuu Lähimmäisenlauantai-viikonloppuna ruokailun lopuksi, ei perjantaina, mikäli leipää saadaan.

Kirja- ja musiikkipiste

Seurakuntamme kirjamyyntipiste palvelee tilaisuuksien yhteydessä rukoushuoneella Savontie 2. Johtavien mediatalojen laadukkaita tuotteita, lahjaideoita, adresseja ja kortteja.
Tervetuloa ostoksille, kirjapistettä hoitaa Riitta Roininen.

Helluntaiherätyksen viikkolehti on nimeltään Ristin Voitto. Sen ja Hyvä Sanoma – lehden sekä lasten Jees – lehden voit tilata myös kirjamyynnistämme.

Diakonia ja lähimmäiset

Pyrimme auttamaan mahdollisuuksien mukaan vaikeissa elämän tilanteissa olevia. Voit keskustella hengellisistä asioista myös käydessäsi kirpputorilla tai ottaa yhteyttä etusivun kautta. Leipäavustuskassien jakelu on perjantaisin kello 16.30-16.45 tai lauantaina klo 13, silloin kun on Lähimmäisen lauantai. Leipää jaetaan, jos sitä saadaan. Noin kerran kuussa on Lähimmäisen lauantai, jossa maittavan kotiruuan saa kahdella eurolla.

Juhla- ja kokoustilapalvelu

Perhejuhlia ja muita kokoontumisia varten käytettävissä on sopimuksen mukaan seurakunnan sali ja nykyaikainen, 2011 valmistunut laitoskeittiö koneineen ja astiastoineen. Juhlatiloissa on asianmukainen monikanavainen äänentoisto soitinkokoonpanoille ja tietotekniset valmiudet dataprojektoreineen ja tietokoneineen. Kokoussalissa on jatkuva hd-laatuinen videoneuvotteluyhteys. Tilaisuudet voidaan lähettää suoraan internettiin.

Vierailut tilaisuuksiinne

Seurakunnan työntekijää tai  tarinaryhmää voit tiedustella vierailemaan yhteisöjen tilaisuuksiin. Ota yhteyttä pastoriin.

 

© Rautavaaran helluntaiseurakunta