Korona-ohje


Korona-varotoimet Rautavaaran helluntaiseurakunnan rukoushuoneella 1.6.2020 alkaen

Este osallistua: Jos sinulla on yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet tai päänsärky, tilaisuuteen ei voi osallistua.

Sinun ei tule osallistua, jos kuulut seuraaviin perussairauksien riskiryhmään: Vaikea-asteinen sydänsairaus, huonossa hoitotasapainossa oleva keuhkosairaus, diabetes, johon liittyy elinvaurioita, krooninen maksan tai munuaisen vajaatoiminta, vastustuskykyä heikentävä tauti kuten aktiivisessa solunsalpaajahoidossa oleva syöpätauti ja vastustuskykyä voimakkaasti heikentävä lääkitys (esimerkiksi suuriannoksinen kortisonihoito).
Myös jos tulet ulkomailta, etkä ole ollut viranomaisten määräämässä karanteenissa, et voi osallistua.

Osallistujamäärä: Tilaisuuteen otetaan mukaan enintään se määrä, jolle on varattu tuoleja.

Sisään- ja uloskäynti: Kokouksiin on mahdollista käydä ainoastaan kunnantalon sisäpihan kautta ulkoluiskaa myöden.
Alakerran ovet ja käymälät on suljettu.
Ovet kokoussaliin pidetään ennen ja jälkeen kokouksen avoinna niin, ettei yleisöllä ole tarvetta kosketella ovia ja kahvoja.
Kokouksen johtaja kutsuu henkilöstön ulko-ovelle valvomaan kahden metrin turvaetäisyyttä ja tarjoamaan käsidesin jokaiselle tulijalle.
Seurakunnan tiloihin tulo ja poistuminen tapahtuu noudattaen turvaväliä.

Desinfiointi: Jokaiselle tilaisuuteen tulevalle annetaan käsihuuhde käyttäen suojakäsineitä. Mikäli käsissäsi on näkyvää likaa, pyyhi ne ennen desinfiointia kertakäyttöiseen kosteuspyyhkeeseen ja laita se roskikseen.

Ulkovaatteet: Naulakot eivät ole käytössä.
Jokainen riisuu päällysvaatteensa oman tuolin selkänojalle.
Suljetut tilat: Yleisön käytössä ovat yläkäytävä, kokous- ja ruokasali sekä yläkerran wc. Muut tilat ovat yleisöltä suljetut, eikä niitä puhdisteta vaatimusten mukaisesti.

Turvaetäisyys: Seurakunnan tiloissa noudatetaan kahden metrin turvaväliä.
Samassa taloudessa asuvat sekä henkilökohtaisesti avustettavat voivat olla vierekkäin.
Rukouspalvelu ja keskustelu tehdään suojaetäisyyttä noudattaen huolehtimalla keskustelun luottamuksellisuudesta.

Istumajärjestys: Tuolit on sijoitettu niin, että suojaetäisyys täyttyy.
Tuolit on ryhmitelty seuraavasti: Yhden henkilön taloudet, 2-3 henkilön taloudet ja yksi isompi tila on varattu yli 4 henkilön taloudelle.
Istu paikalle, joka vastaa kokoukseen osallistuvien perheenjäsenten lukumäärää. Näin saamme mahtumaan mukaan mahdollisimman monta.
Tuolit on sijoitettu niin, että laulettaessa kunkin edessä on vähintään kolmen metrin vapaa tila. Puhujan edessä on vähintään 4 metrin vapaa tila.

Tervehtiminen: Tervehtiminen tapahtuu suojaetäisyyden mukaisesti ilman fyysistä kontaktia.

Käsien pesu: Mikäli on välttämätöntä, yleisön käytössä on yläkerran wc, jossa käytetään kertakäytepyyhkeitä. Kädet pestään wc:stä poistuttaessa.
Aivastaminen, niistäminen: Aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita se heti käytön jälkeen roskiin. Jos paperinenäliinaa ei ole, aivasta hihaan.
Niistämisen ja aivastamisen jälkeen pese välittömästi kädet.

Laulaminen: Laulaminen lisää pisaratartunnan vaaraa. Suosittelemme hengityssuojaimen käyttöä laulettaessa. Laulun sanat heijastetaan seinälle, jolloin ei ole tarvetta laulukirjojen käytölle.

Kolehti: Tilaisuudesta poistuttaessa on mahdollista jättää rahalahja astiaan koskematta oven suuhun sijoitettuun maitotonkkaan.
Yksi henkilö laskee rahat ja toinen tehtävään valittu kuittaa ne yhdessä hänen kanssaan tilaisuuden päätyttyä.

Ehtoollinen: Ehtoollinen nautitaan joko yksittäispakattuna paikaltaan tai kunkin henkilökohtaisesti noutamana.
Ehtoollisen esillepanossa käytetään maskia ja suojakäsineitä.
Ehtoollisen siunaaminen tapahtuu suojaetäisyyden päästä.

Puhdistus: Tilat, jotka tulevat kosketuksiin yleisön kanssa, pyyhitään ennen tilaisuuksia oheisten ohjeiden mukaisesti (liite)

Osallistujien rekisteröinti: Viranomaisten ohjeiden mukaisesti joudumme mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi rekisteröimään kaikki kävijät. Jos olet tilapäinen kokousvieras, pyydämme sinulta puhelinnumeron tai muun yhteystiedon. Sitä säilytetään vain siihen saakka kuin viranomaiset määräävät. Yhteystietoasi ei käytetä muuhun, kuin viruksen jäljittämiseen mahdollisessa tartuntatapauksessa. Osallistumalla tilaisuuteen hyväksyt osallistumistietosi keruun.

Poikkeusjärjestelyt ovat yhteisen turvallisuutemme vuoksi!

© Rautavaaran helluntaiseurakunta