cafe


Cafe Lifen toiminta-ajatus ja tarkoitus

Cafe Life on Rautavaaran helluntaiseurakunnan tiloissa (Savontie 4) noin joka toinen perjantai-ilta pidettävä nuorten vapaa-ajanviettotapahtuma. Se on ennakkoon valmisteltu kolmen tunnin ilmaistapahtuma, johon 13 vuotta täyttäneet nuoret voivat tulla viettämään vapaa-aikaa valvotusti ja turvallisesti. Iltaan voi saapua itselle sopivaan aikaan ja siinä viipyä haluamansa ajan kello 17 ja 20 välillä.

Illassa tarjottavat aktiviteetit

Iltojen sisältö voi vaihdella. Joka kerralla tarjolla on kuitenkin mahdollisuus pelata lautapelejä, nauttia maksutonta iltapalaa, viettää aikaa toisten kanssa, musisoida ja keskustella ohjaajien kanssa. Illan tarjoilu on joko valmiiksi esille laitettua tai nuoret itse voivat ohjatusti koota oman iltapalansa tarjolle asetetuista ruoka-aineista. Lisäksi iltaan voi sisältyä musiikkia, yhteisiä seurapelejä, mahdollisuus luovuuden käyttämiseen tai iltahartaus- tyyppinen hengellinen osuus. Nuori saa itse valita, mihin ohjelmaan haluaa osallistua

Arvot
Kunnioitamme jokaista iltaan saapuvaa omana itsenään, arvokkaana ja ainutlaatuisena yksilönä. Emme hyväksy minkäänlaista syrjimistä, joka kohdistuu henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, arvoihin tai vakaumukseen. Opetuksemme perustuu kristilliseen ihmiskuvaan ja uskontunnustukseemme. Emme painosta ketään uskomaan tai ajattelemaan tavallamme, mutta olemme valmiit keskustelemaan kunnioittavasti.

Henkilökunta

Illan vähimmäishenkilökunta on kolme aikuista, koko ajan paikalla olevaa henkilöä. He vastaavat illan valmisteluista, ruokatarvikkeiden hankinnasta, ohjelmasta ja valvonnasta. Joskus illassa voi olla esiintyviä vieraita. Henkilökunnassa toimivat Riitta Roininen, Ilkka Roininen, Feija Palm, Juhani Ylivainio ja Teresa Koivisto-Palm.

Cafe Life-nuorisokahvilatoiminnan järjestyssäännöt

  1. Koskevat kaikkia, myös ohjaajia sisällä tiloissa ja sisäänkäynneillä ulkona
  2. Kielletyt asiat: Kiusaaminen, kiroilu, päihteet, huumeet, kaikki tupakkatyypit, nuuska, muita häiritsevä kännykän käyttö, kahvilatoiminnalta rajattuihin tiloihin meneminen, sotkeminen ja särkeminen. Ilman asianomaisten lupaa kenestäkään ei saa julkaista kuvaa tai videota netissä.
  3. Seuraukset sääntöjen rikkomisesta:
    Yhden illan aikana ensin varoitus, sitten tiloista poistaminen. Tahallisesta häiriköinnistä ja sääntöjen rikkomisesta voidaan määrätä määräaikainen porttikielto kahvilailtoihin. Epäasiallisesta käytöksestä ja paikkojen sotkemisesta / särkemisestä ilmoitetaan huoltajille ja vakavissa tapauksissa poliisille. Sääntöjen rikkomisesta seuraukset määrää asianomaisia kuultuaan illan päävastuuhenkilö.

Turvallisuus

Tapahtumaan on laadittu turvallisuussuunnitelma

© Rautavaaran helluntaiseurakunta