Toiminta


Yleisötilaisuudet

Kaikki helluntaiseurakunnan tilaisuudet ovat yleisölle avoimia. Useimmat sunnuntain tilaisuudet ovat nähtävissä suorana nettilähetyksenä sivujemme kautta. Jumalanpalveluksemme koostuvat musiikista, rukouksesta ja raamatun opetuksesta. Välillä tarjoamme kahvitkin.

Pienryhmät

Pienryhmät eli solut ovat kodikkaita ja vapaamuotoisempia kokoontumisia. Tällä hetkellä kirkonkylällä kokoontuu kaikille avoin Rukoillen raamatun äärellä- pienryhmällä. Voit tulla tähän ryhmään mukaan. Niin pian kuin mahdollista, lisäämme kodeissa kokoontuvia pienryhmiä. Jos sinulla on idea tai toive tällaisesta ryhmästä ota yhteys seurakuntatyöntekijään.

Alfa-kurssi

Tammikuussa 2014 aloitimme ensimmäisen Alfakurssin. Se on tarkoitettu niille, joita kristinusko kiinnostaa. Et tarvitse olla niin sanottu uskovainen, kiinnostus aiheeseen riittää.

Evankeliointi elämäntapana XEE- kurssi

Olemme aloittaneet ystävyysevankelioinnista kiinnostuneille Evankelionti elämäntapana- kurssin joka kestää 12 viikkoa. Sen aikana tapaamme yhdessä ystäviämme kertoen heille hyviä uutisia Jeesuksesta. Lisäksi kurssilaisille on yksi viikkotapaaminen keskenään. Tiedustele Ilkalta 044 202 7140 tai ilkka.roininen@helluntai.fi

Jippikuoro

Lasten Jippii-kuoro harjoittelee kouluaikaan tiistaisin klo 17-18.30. Tervetuloa mukaan kaikki pikkunatiaisesta lukioikäisiin. Harjoituksista ilmoittelemme kouluilla ja etusivulla. Kuoron musiikillinen johtaja on kanttori Janne Saarelainen. Mukana kuoron vetämisessä ovat lisäksi Idamari ja Hellevi Pasanen sekä Riitta Roininen. Kuoro on yhteiskristillinen ja siinä on tällä hetkelle kymmenkunta laulajaa.

Video Yhteisvastuutilaisuudesta:

Kids Action Night

Noin kerran kuukaudessa kouluaikaan pidämme huippusuosittua Kids Action Night- kerhoa. Kerhon aikana ehdimme touhuta monenlaista, lettujen paistosta formulakisoihin ja korujen askartelusta sählyn pelaamiseen. Jokainen Kids Action on erilainen.

Lapset

Suunnittelemme pyhäkoulun aloittamista sunnuntain tilaisuuksien yhteydessä. Katso mielenkiintoinen juhannuskonferenssissa kuvattu ohjelma kiusaamisesta. Mukana paljon rautavaaralaisia ja Heimo Enbuska.

Kesäleirit

Rautavaaran Nurmesniemellä on järjestetty seurakuntamme lasten- ja nuortenleirejä yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1957! Ensi kesän leiri on 29.6.-2.7.2014.

Nuoret

Nuorille järjestetään muun muassa leirejä lähiseurakuntien kanssa sekä konsertteja.
Cafe Life- nuorten kahvilaa pidetään auki silloin tällöin perjantaisin kello 17-21. Ajoista ilmoitetaan kalenterissa. Hengenveto – nuorten sivustolla on mielenkiintoista asiaa. Nuorten tapahtumia Savossa löytyy Ylä-Savon nuorten fb-ryhmästä.

Kohtaamispaikka Kirpputori

Kirppari on suosittu ja siisti kauppapaikka kylän keskellä. Meillä myytävä ei homehdu hyllyyn, siitä pitävät sopivat hinnat huolen!
Myös hyvä valikoima edullisia adresseja ja kortteja. Tervetuloa myös vain levähtämään ja juttelemaan.

Kirpputori on avoinna ma, ke ja pe 10-16. Otamme myös vastaan hyväkuntoista tavaraa kirpputorin aukioloaikoina.

Myyjäiset ja kaiken kansan ruokailut

4-6 kertaa vuodessa seurakunnan väki rakentaa myyjäiset vailla vertaa. Niiden yhteydessä on ilmainen kaiken kansan ruokailu.

Perjantaipuolinen

on perjantaisin kello 12 pidettävä lounas- ja yhdessäolohetki. Ohjelmaakin siinä on. Voit tulla jo kello 11 valmistelemaan yhteistä hetkeä.

Kirja- ja musiikkipiste

Seurakuntamme kirjamyyntipiste palvelee tilaisuuksien yhteydessä rukoushuoneella Savontie 2. Johtavien mediatalojen laadukkaita tuotteita, lahjaideoita, adresseja ja kortteja.
Tervetuloa ostoksille, kirjapistettä hoitaa Riitta Roininen.

Helluntaiherätyksen viikkolehti on nimeltään Ristin Voitto. Sen ja Hyvä Sanoma – lehden sekä lasten Jees – lehden voit tilata myös kirjamyynnistämme.

Diakonia ja lähimmäiset

Käymme laulamassa säännöllisesti Hopeapajussa, Rautakummussa, Päivänsinissä, Pajarinteessä ja vanhusten viikkokerhossa. Pyrimme auttamaan mahdollisuuksien mukaan vaikeissa elämän tilanteissa olevia. Voit keskustella hengellisistä asioista myös käydessäsi kirpputorilla tai ottaa yhteyttä etusivun kautta. Äitienpäivänä järjestämme äitienpäivävuhlat päiväkeskuksella.

Musiikki

Laululla on keskeinen sija kokouksissamme. Seurakunnassa toimii sairaalalauluryhmä, solisteja ja lasten Jippii-kuoro .

Lähetystyö

Teemme lähetystyötä kannattamalla intialaista pastoria. Useilla jäsenillämme on myös kummilapsia. Olemme tuottamassa Nepalin lapsille Jippii-levyä heidän omalla kielellään.

Rautavaaran uskovat ovat olleet koko olemassaolon ajan tekemässä lähetystyötä. Yli neljäkymmentä vuotta sitä on tehty Etiopiassa, johon työhön siunattiin paikkakunnan oma poika Kyösti Roininen vuonna 1961. Viime vuosina on autettu naapureitamme Venäjän Karjalassa. Rukajärven alueelle on perustettu seurakuntia ja osallistuttu rukoushuoneiden rakentamiseen. Karjalan työn veteraanimme on Toimi Ahonen Hankamäestä.

Juhla- ja kokoustilapalvelu

Perhejuhlia ja muita kokoontumisia varten käytettävissä on sopimuksen mukaan seurakunnan sali ja nykyaikainen, 2011 valmistunut laitoskeittiö koneineen ja astiastoineen. Juhlatiloissa on asianmukainen monikanavainen äänentoisto soitinkokoonpanoille ja tietotekniset valmiudet dataprojektoreineen ja tietokoneineen. Kokoussalissa on jatkuva hd-laatuinen videoneuvottelu yhteys. Tilaisuudet voidaan lähettää suoraan internettiin.

Vierailut tilaisuuksiinne

Seurakunnan työntekijää, esiintyviä näytelmä- ja tarinaryhmiä, Jippiikuoroa  ja seurakunnan solisteja voit tiedustella vierailemaan yhteisöjen tilaisuuksiin. Ota yhteyttä etusivulta.

Maahanmuuttajatyö

Olemme aloittamassa kesällä 2014 valtakunnallisen arabian-, ranskan-, espanjan- ja berberinkielisen maahanmuuttajille suunnatun hengellisen palvelumuodon.

© Rautavaaran helluntaiseurakunta