Toiminta


Alfa-kurssi

Parhaillaan on käynnissä kolmas Alfa-kurssi. Se kokoontuu maanantaisin rukoushuoneella. Olet tervetullut mukaan.

Yleisötilaisuudet

Kaikki helluntaiseurakunnan tilaisuudet ovat yleisölle avoimia. Useimmat sunnuntain tilaisuudet ovat nähtävissä suorana nettilähetyksenä sivujemme kautta. Jumalanpalveluksemme koostuvat musiikista, rukouksesta ja raamatun opetuksesta. Välillä tarjoamme kahvitkin. Viikkotilaisuudet ovat yleensä sunnuntaina kello 11, tiistaina kello 17 ja perjantaina kello 12 (Perjantaipuolinen).

Pienryhmät

Pienryhmät eli solut ovat kodikkaita ja vapaamuotoisempia kokoontumisia. Tällä hetkellä kirkonkylällä kokoontuu kaikille avoin Jumalan kohtaamisen ilta- pienryhmä. Voit tulla tähän ryhmään mukaan. Niin pian kuin mahdollista, lisäämme kodeissa kokoontuvia pienryhmiä. Jos sinulla on idea tai toive tällaisesta ryhmästä ota yhteys pastoriin.

Jippikuoro ja -kerho

Lasten Jippii-kuoro harjoittelee kouluaikaan joka toinen torstai kello 17-19 rukoushuoneella. Tervetuloa mukaan kaikki pikkunatiaisesta lukioikäisiin. Harjoituksista ilmoittelemme kouluilla ja etusivulla. Kuoroa ja kerhoa vetävät Hellevi ja Ida-Mari Pasanen sekä Ilkka ja Riitta Roininen. Kuoro on yhteiskristillinen ja siinä on tällä hetkelle toistakymmentä laulajaa. Nyt harjoitellaan lauluja erityisesti Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Ristinmaa- kiertuetta varten.

Video Yhteisvastuutilaisuudesta:

 

Kesäleirit

Rautavaaran Nurmesniemellä on järjestetty seurakuntamme lasten- ja nuortenleirejä yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1957! Kesän 2017 leiri on siis suuri juhla!

 

Kohtaamispaikka Kirpputori

Kirppari on suosittu ja siisti kauppapaikka kylän keskellä. Meillä myytävä ei homehdu hyllyyn, siitä pitävät sopivat hinnat huolen!
Myös hyvä valikoima edullisia adresseja ja kortteja. Tervetuloa myös vain levähtämään ja juttelemaan.

Kirpputori on avoinna ma, ke ja pe 10-16. Otamme myös vastaan hyväkuntoista tavaraa kirpputorin aukioloaikoina.

Myyjäiset

4-6 kertaa vuodessa seurakunnan väki rakentaa myyjäiset vailla vertaa.

Perjantaipuolinen

on perjantaisin kello 12 pidettävä lounas- ja yhdessäolohetki. Ohjelmaakin siinä on.

Kirja- ja musiikkipiste

Seurakuntamme kirjamyyntipiste palvelee tilaisuuksien yhteydessä rukoushuoneella Savontie 2. Johtavien mediatalojen laadukkaita tuotteita, lahjaideoita, adresseja ja kortteja.
Tervetuloa ostoksille, kirjapistettä hoitaa Riitta Roininen.

Helluntaiherätyksen viikkolehti on nimeltään Ristin Voitto. Sen ja Hyvä Sanoma – lehden sekä lasten Jees – lehden voit tilata myös kirjamyynnistämme.

Diakonia ja lähimmäiset

Käymme laulamassa säännöllisesti vanhusten viikkokerhossa. Pyrimme auttamaan mahdollisuuksien mukaan vaikeissa elämän tilanteissa olevia. Voit keskustella hengellisistä asioista myös käydessäsi kirpputorilla tai ottaa yhteyttä etusivun kautta. Äitienpäivänä järjestämme perinteiset äitienpäiväjuhlat päiväkeskuksella. Perjantaisin kello 10-13.30 jaetaan tarvitseville leipäavustuksia ja kello 11.30-12 on jaossa pakastettuja elintarvikkeita.

Musiikki

Laululla on keskeinen sija kokouksissamme. Seurakunnassa toimii sairaalalauluryhmä ja ja lasten Jippii-kuoro .

Lähetystyö

Teemme lähetystyötä kannattamalla intialaista pastoria. Useilla jäsenillämme on myös kummilapsia. Olemme tuottaneet Nepalin lapsille Jippii-levyn heidän omalla kielellään.

Rautavaaran uskovat ovat olleet koko olemassaolon ajan tekemässä lähetystyötä. Yli neljäkymmentä vuotta sitä on tehty Etiopiassa, johon työhön siunattiin paikkakunnan oma poika Kyösti Roininen vuonna 1961. Viime vuosina on autettu naapureitamme Venäjän Karjalassa. Rukajärven alueelle on perustettu seurakuntia ja osallistuttu rukoushuoneiden rakentamiseen. Karjalan työn veteraanimme on Toimi Ahonen Hankamäestä.

Juhla- ja kokoustilapalvelu

Perhejuhlia ja muita kokoontumisia varten käytettävissä on sopimuksen mukaan seurakunnan sali ja nykyaikainen, 2011 valmistunut laitoskeittiö koneineen ja astiastoineen. Juhlatiloissa on asianmukainen monikanavainen äänentoisto soitinkokoonpanoille ja tietotekniset valmiudet dataprojektoreineen ja tietokoneineen. Kokoussalissa on jatkuva hd-laatuinen videoneuvotteluyhteys. Tilaisuudet voidaan lähettää suoraan internettiin.

Vierailut tilaisuuksiinne

Seurakunnan työntekijää, esiintyviä näytelmä- ja tarinaryhmiä, Jippiikuoroa  ja seurakunnan solisteja voit tiedustella vierailemaan yhteisöjen tilaisuuksiin. Ota yhteyttä pastoriin.

Maahanmuuttajatyö

Olemme aloittaneet valtakunnallisen arabian-, ranskan-, espanjan- ja berberinkielisen maahanmuuttajille suunnatun hengellisen palvelumuodon. Seurakunnalla on kokoaikainen maahanmuuttajatyöntekijä, joka palvelee koko maassa seurakuntia niiden tekemässä maahanmuuttajatyössä.

Karaokeillat

Joka toinen torstai kello 18-20 on kaiken kansan hengellisten laulujen karaokeillat. Tule mukaan laulamaan mikkiin tai porukalla, soittamaan tai vain kuuntelemaan.

© Rautavaaran helluntaiseurakunta